Sari la conținut

Cum poate fi Recalculata Pensia

Nu uita să dai share

Recalculare Pensie

Noi adeverinte validate de Tribunalul Bucuresti!

De aceasta data de la SC ASCENSORUL SA si APA NOVA.

Adeverinta ce cuprinde sporurile, acordul, prime,  poate fi valorificata doar in baza unei decizii a instantei de judecata competenta.

*Mai jos puteti afla ce trebuie sa faceti pentru a valorifica adeverinta privind acordul global!

Contestare decizie pensionare ,

In situatia  in care ati incasat un venit brut format din salariu de baza, adaosuri, sporuri, acord global, acord individual  iar Casa de Pensii de care apartineti, nu a luat in considerare adeverinta ce demonstreaza acest venit, trebuie sa stiti ca puteti chema in judecata Casa de Pensii in vederea obtinerii drepturilor ce vi se cuvin.

Mai exact in vederea recalcularii dreptului la pensie ca urmare a valorificarii adeverintei trebuie sa contestatia decizia de pensionare.

Decizia prin care v-a fost respinsa recalcularea pensiei   TREBUIE CONTESTATA in termen de 45 zile de la data la care ati luat cunostinta de aceasta.

Contestatia se inregistreaza la  Tribunalul din raza de domiciliu.

Cateva aspecte ce tin de adeverinta eliberata de fostul angajtor:

Potrivit dispozitiilor art.127 alin .2 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr.263/2010, aprobate prin H.G. nr.257/2011: ,,Adeverinfa prin care se dovedesc aceste sporuri va cuprinde obligatoriu cel putin urmatoarele elemente: a) denumirea angajatorului; b) datele de identificare a persoanei; c) perioada in care s-a desfa urat activitatea, cu indicarea datei de incepere i de incetare a acesteia; d) functia, meseria sau specialitatea exercitata; e) denumirea sporurilor, procentul sau suma acordata; f) perioada in care a primit sporul si temeiul in baza caruia s-a acordat” si nu faptul ca au fost achitate contributiile la CAS.

Art. 1 din Decretul nr. 389/1972 cu privire la contribuția pentru asigurările sociale de stat dispunea că angajatorii să verse la bugetul asigurărilor sociale de stat o contribuție de 15 % asupra câștigului brut realizat de personalul lor salariat.

Principiul contributivității este reiterat atât în Legea nr. 19/2000, prin art. 2 lit. e)  cât și în Legea nr. 263/2010, prin art. 2 lit. c) şi art.3 alin (1) lit a.

Pentru stagiile de cotizare realizate ulterior datei de 1 aprilie 2001, data intrării în vigoare a Legii nr. 19/2000, acest principiu este respectat.

Baza respingerii acestor venituri este sustinuta de reglementarea defectuasa din legea 19/2000 preluata intocmai de catre legea 263/2010, ce spune ca se iau in calcul doar veniturile cu caracter permanent.

Ceea ce interesează nu este caracterul permanent sau nepermanent al unor venituri, ci faptul ca  pentru aceste venituri chiar si nepermanente, statul a incasat contributiile sociale insa refuza sa le ia in considerare si pe acestea.

In acest sens am contestat si  castigat un nou dosar la  Tribunalul Bucuresti, de aceasta data adeverintele au fost emise de SC ASCENSORUL SA si APA NOVA.

 

 

Nr. unic (nr. format vechi) :
Data inregistrarii21.07.2022
Data ultimei modificari:13.10.2022
Sectie:Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale
Materie:Asigurări sociale
Obiect:recalculare pensie
Stadiu procesual:Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
Reclamant
CASA DE PENSII A MUNICIPIULUI BUCUREŞTIPârât

 

 

Şedinţe

12.10.2022
Ora estimata: 12:30
Complet: C29
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea Anulează decizia de pensie pentru limita de vârsta nr. 309037/2022 emisa de Casa teritoriala/sectoriala de Pensii Sector 6 Bucure?ti Obliga intimata sa emita o decizie prin care sa stabileasca drepturile de pensie ale contestatorului si cu valorificarea veniturilor suplimentare reprezentand „acord global”, evidentiate in adeverinta nr. 5691/04.12.2013 eliberata de SC ASCENSORUL SA si cu valorificarea veniturilor suplimentare reprezentand „prime, spor ore suplimentare” mentionate in adeverinta nr. 22036550/28.04.2022 emisa de APA NOVA, incepand cu data de 10.06.2022 Obliga intimata la plata catre contestator a diferentelor rezultate din recalculare dintre pensia cuvenita si cea efectiv incasata, incepand cu data de 10.06.2022 la zi Obliga intimata la plata către contestator a sumei de            lei reprezentând cheltuieli de judecata cu titlu onorariu de avocat Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi Asigurări sociale. Pronunţată azi,12.10.2022, soluţia fiind pusa la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre  6317/2022  12.10.2022

Nu renuntati la drepturile dumneavoastra.

Contactati un avocat specializat.

Av. Lazar Ioan

Tel.0721449675

e-mail: contact@avocatlazarioan.ro

www.avocatlazarioan.ro

 


Nu uita să dai share
Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?