fbpx
Jasa SEO profesional Jasa SEO profesional

Executare silita imobiliara anulata!

Executare silita imobiliara demarata de recuperatorul INVESTCAPITAL LTD anulata definitiv in instanta!

Recuperatorul INVESTCAPITAL persevereaza in executari silite prescrise, mizand pe faptul ca debitorii nu isi cunosc drepturile si devin victime ale acestora.(Nu uita ca acestia pot demara excutare silita imobiliara chiar daca creanta este prescrisa).

Cei aflati in executare silita , demarata de astfel de recuperatori din afara tarii, trebuie sa stie ca au la indemana o procedura eficienta prin care pot contracara cu succes executarile silite ILEGALE.

Va voi prezenta o situatie in care daca nu interveneam la timp clientul meu putea ramane fara imobilul in care locuia.

Formuland contestatie la executare acestia obtin anularea intregii executari, iar consecinta este ca nu mai trebuie sa restituie nimic din creditul restant si am salvat si imobilul familiei..

Contestatia la executare trebuie formulata in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat la cunostinta de inceperea executarii silite.

Aceasta data este ziua in care se primeste de la executorul judecatoresc documentele de executare, instiintare despre executare, somatie, poprire conturi, poprire angajator.

Demararea actiunii denumite contestatie la executare peste termenul de 15 zile, confera recuperatorului prezumtia de legalitate a executarii silite.

Formuland contestatie la executare in termen  am reusit sa anulam o noua executare abuziva pornita de INVESTCAPITAL LTD (Kruk Romania)la judecatoria sector 4 .

Judecatorul a anulat executarea silita imobiliara HOTARAREA FIIND DEFINITIVA.

In speta noastra, clientul a incheiat in 2006 cu Banca Transilvania  un credit pe care din motive financiare nu la mai putut rambursa la timp.

Banca a vandut creanta ce a ajuns la recuperatorul INVESTCAPITAL ce a demarat executare silita imobiliara.

Executarea silita a fost solicitata si incuviintata prin toate formele de executare, aceasta demarandu-se si impotiva coplatitorului care de asemenea detinea un imobil ca si locuinta.

In termen de 15 zile de la primirea documentelor , clientul ne-a solicitat asistenta juridica urmata de contestatie la executare impotriva INVESTCAPITAL.

Am redactat si depus contestatia la executare la judecatoria competenta din raza domiciliului clientului, solicitand sa fie anulata intreaga executare  in temeiul prescriptiei dreptului de a mai solicita executarea silita.

*Certitutinea creanţei este de fapt o condiţie ce ţine mai degrabă de temeinicia cererii, consider că, în analiza caraterului cert al creanţei, instanţa nu trebuie să se mărginească doar la o verificare a contractului dintre părţi, ci trebuie să aibă în vedere ca anexat acestuia trebuie sa existe si o situatie data si asumata de catre cedent la data incheierii contractului de cesiune, dar si daca exista notificarea de declarare a scadentei anticipate a contractului, astfel, chiar în prezenţa unui contract de împrumut valabil încheiat, acest lucru nu este totuși suficient pentru constatarea certitudinii creanței.*

 

In aceasta situatie Judecatoria sector 4  a admis contestatia la executare anuland toate actele de executare a dispus restituirea taxei de timbru si a obligat intimata la cheltuieli de judecata.

Contestatia la executare este singura aparare a celor executati silit, insa pentru a putea fi folosita trebuie sa respectam termenele stabilite de codul de procedura civila.

In situatia in care a-ti primit documente de executare, sau chiar si un sms de la banca prin care sunteti instiintati ca a fost infiintata poprirea, nu ezitati, luati legatura cu un avocat specializat in contestatii la executare.

Nu lasati recuperatorii din afara tarii sa va execute fara sa luati atitudine, nu va fie teama de onorariul unui avocat, intotdeauna gasim solutii in functie de nevoile fiecaruia.

 

 

Reply

Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?