Jasa SEO profesional Jasa SEO profesional

Anulare executare INVESTCAPITAL

Anulare executare INVESTCAPITAL

Avocat litigii banci: Litigiu Derulat impotriva Investcapital LTD  prin reprezentantul sau in Romania,  KRUK ROMANIA SRL

Prescriptia in esenta, reprezinta o sanctiune(ne limitam aici la creantele bancare)a creditorului ce a stat prea mult timp in pasivitate si un mijloc de aparare, a celui in favoarea cui a curs termenul(debitorului).

Prescriptia stinge dreptul de a mai solicita executarea silita.

Prescripția nu operează de drept sau din oficiu, ea trebuie invocata in  cadrul unui proces de catre debitor, cu alte cuvinte doar instanta de judecata poate poate constata intervenirea prescripției.

Avand in vedere ca instantele de judecata nu analizeaza din oficiu daca titlul executoriu si-a pierdut puterea executorie, exista riscul sa fiti executati pentru o creanta ce constatata de un contract ce si-a pierdut puterea executorie.

Analiza in fapt:

Titlu executoriu contract de credit incheiat in 2008,  executare inceputa in 2021.

In 2021 clientul a primit o somatie prin care era informat ca are de plata suma de 15467,75 Euro debit si accesorii si 7608,67 lei cheltuieli cu executarea silita.

Am formulat  in contradictoriu cu Investcapital LTD  prin reprezentantul sau Romania,  KRUK ROMANIA SRL contestatie la executare, avand ca unul dintre motive prescriptia dreptului de a mai solicita executarea silita a contractului de credit.

La data de 26.08.2022  instanta a hotarat:

Nr. unic (nr. format vechi) :
Data inregistrarii11.10.2021
Data ultimei modificari:26.08.2022
Sectie:.
Materie:Civil
Obiect:contestaţie la executare
Stadiu procesual:Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
Contestator prin av Lazăr Ioan
INVESTCAPITAL LTD – LA S.C. KRUK ROMÂNIA S.R.L.Intimat prin reprez. GANTOI, FURCULITA şi Asociaţii S.P.A.R.L.

 

 

Şedinţe

26.08.2022
Ora estimata: 9:00
Complet: C5
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorul Drago? Iulian Marian, în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD. Anulează executarea silită pornită în dosarul execuţional nr. 878/2021 al Biroului Executorului Judecătoresc Sînziana Secrieru. Obligă intimata să plăteasca contestatorului suma de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat. Dispune restituirea către contestator a sumei de 1000 lei, cu titlu de taxă judiciară de timbru. Respinge capătul de cerere privind întoarcerea executării silite. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Fălticeni. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 26.08.2022.
Document: Hotarâre  946/2022  26.08.2022

 

Singura solutia in situatia unei executari silite este ”CONTESTATIA LA EXECUTARE”, mare atentie la termenul de 15 zile.

Av. Lazar Ioan

Tel. 0721449675

Reply

Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?