Jasa SEO profesional Jasa SEO profesional
no comments

Perimarea executarii silite!

Perimarea executarii silite!

Din seria ”CU EXECUTAREA LA CONTROL”

Anulare executare silita KRUK!

Si dosarele de executare vechi pot fi anulate.

Executare silita anulata  pentru ca, dosarul de executare  a fost lasat în nelucrare mai mult de 6 luni. Prin Sentința Civilă nr. 3911/2022, Judecătoria Sectorul 5 a admis contestația la executare și a anulat toate actele de executare realizate după intervenirea perimării.

De asemenea a constatat ca a intervenit si prescriptia dreptului de a mai solicita executarea silita.

Potrivit art. 389 alin. (1) și (2) Cod procedură civilă: “Daca creditorul a lăsat să treaca 6 luni de la data îndeplinirii oricarui act de executare, făra să fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei. In caz de suspendare a executarii, termenul de perimare curge de la încetarea suspendarii.

Potrivit dosarului de executare ultimul act de executare a fost efectuat in 28.01.2016..

Ulterior, la data de 13.12.2021, executorul judecătoresc a revenit cu o adresă de poprire la solicitarea KRUK Romania SRL.

Perimarea sanctioneaza lipsa de staruinata a creditorului in executare si are un caracter imperativ, astfel ca ea nu poate fi inlaturata.

Contestatia la executare reprezinta mijlocul procedural prin intermediul careia debitorul,  poate cere si obtine desfiintarea masurilor ilegale de urmărire silita. Una dintre neregularitătile procedurale savarsite cu prilejul activitătii de urmarire silita si care poate face obiectul unei contestatii la executare  este si  perimarii executarii silite.

Dosarul  a fost soluționat cu referire la dispozitiile vechiului Cod de procedură civila, întrucat dosarul de executare a fost deschis în anul 2012.

Contestatia la executare poate fi formulata in termen de 15 zile de la comunicarea unui act de executare.

O analiza avizata a dosarului de executare silita,poate scoate la suprafata nereguli ce sunt sanctionate de instanta de judecata.

NumeCalitate parte
Contestator
INVESTCAPITAL PRIN KRUK ROMANIA SRLIntimat

 

 

Şedinţe

12.05.2022
Ora estimata: 09:00
Complet: C 11 civil 2022
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată de intimată, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată formulată de contestatorul………………., în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL LTD. Constată că a intervenit perimarea executării silite desfăşurate în dosarul de executare nr.308EP/2012 al SCPEJ Peticaru, Iordache şi Asociaţii. Anulează actele de executare efectuate în dosarul de executare silită mai sus menţionat, ulterioare datei de 28.01.2016 inclusiv. Constată că a intervenit prescripţia dreptului intimatei de a solicita executarea silită împotriva contestatorului, în baza contractul de credit nr.                       /04.03.2008. Dispune încetarea executării silite obiect al dosarului de executare nr.           /2012 al SCPEJ Peticaru, Iordache şi Asociaţii. Dispune restituirea către contestator a sumei de 1.000 lei, achitată cu titlu de taxă judiciară de timbru aferentă contestaţiei la executare formulată, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Obligă intimata la plata sumei de 1.200 lei, în favoarea contestatorului, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în onorariu de avocat. Obligă intimata la plata sumei de 143,99 lei, în favoarea SCPEJ Peticaru, Iordache şi Asociaţii, cu titlu de cheltuieli efectuate cu fotocopierea şi transmiterea dosarului de executare. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.05.2022.
Document: Hotarâre  3911/2022  12.05.2022

 Av. Lazar Ioan

WhatsApp: 0721449675

tel.0721449675

Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?