Sari la conținut

Noua executare KRUK anulata de instanta!

Nu uita să dai share

INVESTCAPITAL PRIN Kruk pierde un nou proces pentru o suma de 10.000 CHF

Termenul de a formula contestatia la executare este de 15 zile de la comunicarea primelor acte de executare.(mai multe detalii aici)

Prescriptia opereaza doar la solicitarea celui interesat.

Astfel legea ce guverneaza prescriptia extinctiva in aceasta speta e Decretul nr. 167/1958, iar art.18 spune clar ”instanta de judecata si executorul judecatoresc sunt obligati ca din oficiu , sa cerceteze , daca dreptul la actiune sau la executarea silita este prescris”.

Astfel potrivit art. 201 din Legea nr. 71/2011 prescriptiile incepute si neamplinite la data intrarii in vigoare a noului Cod civil raman supuse dispozitiilor legale care le-au instituit, in acest sens fiind si dispozitiile art. 6 alin 4 N.C. civ.

Mare atentie , termenul de a formula contestatia la executare este de 15 zile de la primirea primelor acte de executare.

Contestatia la executare este singura arma a celor executati silit!

In situatia in care acest termen este depasit judecatoria poate respinge contestatia la executare in baza exceptiei tardivitatii si nu se mai intra in fondul problemei dumneavoastra.

Respectand termenul de 15 zile am reusit sa anulam executarea silita demarata de InvestCapital ltd prin KRUK ca fiind demarata pentru o creanta prescrisa..

Mai jos regasiti cateva din cele invocate in  contestatia la executare:

  1. In baza clauzelor contractului de credit in conditiile in care imprumutatul nu plateste la scadenta banca reziliaza de indata contractual fara alte formalitati, art. 12.2 din contract.

 

  1. In aceasta situatie “asa zisul creditor “ nu a uzat de calea conferita de lege si anume de executarea silita in termenul de 3 ani si astfel sa intrerupa acest termen.

 

  1. Consecinta acestui fapt este asa cum prevede si art.707 c.p.civ “Prescriptia stinge dreptul de a obtine executarea silita si orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie” singura conditie este ca persoana interesata sa solicite constatarea acestei situatii ceea ce am indeplinit prin promovarea acestei actiuni.â

 

  1. Pentru ca o creanţă să poată fi pusă în executare, aceasta trebuie să fie certă, lichidă şi exigibilă.

 

  1. Codul de procedură civilă stabileşte condiţiile în care o creanţă poate fi considerată certă, lichidă şi exigibilă şi pe cale de consecinţă poate reprezenta temei al unei executări silite.

 

  1. Potrivit art.663 alin. 2 cod procedura civilă, creanţa este certă când existenţa ei neîndoielnică rezultă din însuşi titlul executoriu in speta de fata ne aflam în cazul contractului de împrumut si consider ca verificarea caracterului cert al creanţei creditorului, adică a existenţei acesteia, presupune de fapt o analiză a valabilităţii contractului încheiat între părţi, realizându-se astfel o cercetare chiar şi asupra înscrisului constatator, concluzia validităţii convenţiei putând duce la relevarea certitudinii creanţei.

 

Părţi

NumeCalitate parte
                                Prin Av. Lazar IoanContestator
INVESTCAPITAL LTD PRIN KRUK ROMANIA SRLIntimat

 

 

Şedinţe

24.10.2019
Ora estimata: 8:30
Complet: FF4 AP
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite ac?iunea. Anulează executarea silită ce face obiectul dosarului nr. 563/2018 aflat pe rolul BEJ Ichim Mihai. Admite capătul de cerere privind întoarcerea executării silite sens în care dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară şi restituirea către contestator a tuturor sumelor încasate în baza actelor de executare silită anulate. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se va depune la Judecătoria Ploieşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi 24.10.2019.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  2163/2019  24.10.2019

 

Hotararea nu este definitiva, tocmai ce a fost pronuntata.

Daca doriti mai multe informatii ne puteti lasa un mesaj si revenim in cel mai scurt timp.


Nu uita să dai share
Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?