Sari la conținut

Investcapital obligata sa restituie sumele retinute!

Contestatia la executare, intoarecre executare
Nu uita să dai share

Investcapital prin KRUK obligata sa plateasca si dobanda legala la sumele retinute!

Voi prezenta mai jos o situatie mai deosebita si un mod, sa spunem destul de josnic, al Groupama Asigurari de a se comporta,  cesionand creanta cand impotriva executarii silite am formulat contestatia la executare.

Retineti, CONTESTATIA LA EXECUTARE SE FORMULEZA IN TERMEN DE 15 ZILE DE LA DATA LA CARE PRIMITI ACTELE DE EXECUTARE.

Caz clasic de creanta prescrisa, creanta pentru care Groupama Asigurari a solicitat executarea silita.

Contractul fiind unul destul de vechi, Groupama fiind asiguratorul pentru banca respectiva.

Contestatia la executare este singura arma a celor executati silit!

Ce am invocat pe scurt in contestatia la executare:

Prin plata indemnizaţiei de asigurare către asiguratul său, în patrimoniul asigurătorului nu ia naştere un alt drept, distinct de cel al asiguratului păgubit, după cum şi terţul asigurat poate opune asigurătorului toate apărările opozabile asiguratului, inclusiv excepţia prescripţiei dreptului la acţiune.

Ca atare, termenul de prescripţie în acţiunea asigurătorului începe să curgă de la data producerii riscului asigurat. Trib. Bucureşti, Secţia a Vl-a comercială, decizia 4.720 din 17 martie 2010, nepublicată” astfel dreptul de asolicita executarea silita sa nascuta la momentul platii indemnizatiei respectiv 2008.

In speţă, termenul de prescripţie al dreptului creditoarei pentru realizarea creanţei invocate împotriva mea este cel de 3 ani, prevăzut de art. 3 din Decretul nr. 167/1958, care începe să curgă conform art. 8 alin. (1) din acelaşi act normativ „de la data când păgubitul a cunoscut sau trebuia să cunoască, atât paguba, cât şi pe cel care răspunde de ea” .

Având în vedere faptul că subrogarea prevăzută de art. 22 alin. (1) din Legea nr. 136/1995 reprezintă o modalitate de transmitere a drepturilor de creanţă, care operează în temeiul legii, se poate aprecia că asigurătorul preia dreptul asiguratului, astfel cum exista în patrimoniul acestuia, singura modificare fiind cea a titularului dreptului, iar nu şi a altor caracteristici ale dreptului preluat. Această subrogare este aşadar una personală, consecinţa fiind că drepturile se exercită de asigurător astfel cum ar fi putut fi exercitate de către asigurat în lipsa raporturilor de asigurare, asigurătorul beneficiind – înlimita indemnizaţiei plătite – de toate drepturile asiguratului împotriva terţului vinovat de producerea prejudiciului, după cum şi terţul asigurat poate opune asigurătorului toate apărările opozabile asiguratului, inclusiv excepţia prescripţiei dreptului la acţiune.

Aşadar, asigurătorul nu poate pretinde că prin plata despăgubirii în cazul producerii riscului asigurat, se nasc alte drepturi în favoarea sa.

Surpriza noastra cea mai mare a fost ca intoarcerea executarii silite a fost respinsa pe motiv ca nu exista dovada retinerilor.

Zis si facut, ne punem pe treaba si formulam cerere de intoarcere a executarii silite, la comunicarea dosarului de executare observam, ca toate incasarile au mers catre INVESTCAPITAL Ltd si nu catre GROUPAMA, IN TIMPUL CONTESTATIEI LA EXECUTARE A FOST VANDUTA CREANTA.

Nu intelegem de ce au procedat asa in conditiile in care era cert ca acest proces va fi pierdut, doar ca sa mai lugeasca agonia omului in restabilirea situatiei cauzata de executarea silita.

Dupa aproximativ 2 ani de proces am primit intr-un final hotararea pentru a se restituii clientului toate sumele retinute actualizate cu dobanda legala.

Mare atentie chiar daca sunteti executat de catre Asiguratorul bancii, termenul de prescriptie curge data platii indemnizatiei asiguratorului, acesta subrogandu-se in drepturile bancii.

Mai multe  detalii, AICI

 

 


Nu uita să dai share
Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?