Jasa SEO profesional Jasa SEO profesional
no comments

Cum pot anula o executare silita?

Cum pot anula o executare silita?

Prosperocapital prin Kruk Romania SRL, demareaza mii de executari silite la nivelul intregii tari, cu toate ca dreptul de a mai solicita executarea silita sa precris, mizand pe faptul ca debitorii nu isi cunosc drepturile si devin victime ale acestora.

Cei aflati in executare silita , demarate de astfel de firmele de recuperari creante din afara tarii, trebuie sa stie ca au la indemana o procedura eficienta prin care pot contracara cu succes astfel de   executarile silite.

Formuland contestatie la executare acestia obtin anularea intregii executari, iar consecinta este ca nu mai trebuie sa restituie nimic din creditul restant.

Ce trebuie sa stiti si analizati din momentul in care primiti acte de la executorul judecatoresc, este ca aveti doar un termen de 15 zile in care sa va exercitati dreptul de a formula contestatie la executare.

Contestatia la executare trebuie formulata in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat la cunostinta de inceperea executarii silite.

Mare atentie ca acest termen incepe sa curga conform stampilelor aflate pe plic si nu data la care dumneavoastra le gasiti in cutia postala sau la usa.

De la acea data se poate calcula acel termen de a formula contestatie la executare.

Demararea contestatie la executare peste termenul de 15 zile, confera recuperatorului prezumtia de legalitate a executarii silite.

Formuland contestatie la executare in termen  de 15 zile am reusit sa anulam o noua executare pornita de ProsperoCapital (Kruk Romania) judecatoria sector 1.

Judecatorul a dispus respingerea contestatiei considerand ca ineptiilecelor de la KRUK sunt valide,

Am formulat si depus Apel la Tribunalul Bucuresti, solicitand sa fie constatat nelegalitatea sentintei si admiterea contestatiei astfel:

Va solicitam sa constatati eroarea in care se afla instanta de fond referitor la declararea scadentei anticipate:

  1. In speta noastra ne aflam in cazul unui card de credit iar potrivit art. 7.3 contractul este reziliat de drept fara nicio alta formalitate in urmatoarele situatii:
  2. c) neplata obligatiilor fata de banca mai mult de 90 zile;

Astfel va solicitam sa observati ca la expirarea celor 90 zile contractuale este scadent anticipat de drept nefiind o facultate a creditorului asa cum gresit a interpretat instant de fond.

  1. Ne aflam in situatia unei creante bancare ce se incadreaza in termenul general de prescriptie de 3 ani prevazut de decretul 167/1958.

In aceasta situatie Tribunalul a admis apelul si a schimbat in totalitate hotararea in sensul ca a admis  contestatia la executare.

Avand in vedere ca intotdeuna pentru a se putea invoca prescrierea dreptului de a solicita executarea silita trebuie sa formulezi contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea primirea primelor acte de executare poti si tu sa anulezi o astfel de executare.

Nu sta pe ganduri si solicita ajutor specializat cand primesti acte de executare silita, nu le lasa pe alta zi pentru ca se poate sa fie prea tarziu, iar oricat de bun ar fi specialistul la care apelati,exceptia tardivitatii nu poate fi ocolita.

Esti intr-o astfel de situatie, ai primit acte de executare silita?

Apeleaza la noi si vom face totul ca tu sa castigi.

Ai nevoie de ajutor specializat ?

Suntem aici pentru tine!

Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?