fbpx
Jasa SEO profesional Jasa SEO profesional

Contestatie la Executare – Creanta Prescrisa

Contestatie la executare- Creanta Prescrisa

Recuperatorul KRUK ROMANIA SRL persevereaza in executari silite prescrise, mizand pe faptul ca debitorii nu isi cunosc drepturile si devin victime ale acestora.

Cei aflati in executare silita , demarate de astfel de recuperatori din afara tarii, trebuie sa stie ca au la indemana o procedura eficienta prin care pot contracara cu succes executarile silite* sa spunem nelegale*

Am spus *sa spunem nelegale* pentru ca legiuitorul permite astfel de executari prin legislatia haotica ce reglementeaza executarea silita.

Formuland contestatie la executare acestia obtin anularea intregii executari, iar consecinta este ca nu mai trebuie sa restituie nimic din creditul restant.

Contestatia la executare trebuie formulata in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat la cunostinta de inceperea executarii silite.

Aceasta data este ziua in care se primeste de la executorul judecatoresc documentele de executare, instiintare despre executare, somatie, poprire conturi, poprire angajator.

Demararea actiunii denumite contestatie la executare peste termenul de 15 zile, confera recuperatorului prezumtia de legalitate a executarii silite.

Formuland contestatie la executare in termen  am reusit sa anulam o noua executare abuziva, pornita de Kruk Romania SRL, la judecatoria sector 4.

Judecatorul a anulat executarea silita .

In speta noastra, clientul a incheiat in 2008 cu Banca Comerciala Romana un credit pe care din motive financiare nu la mai putut rambursa la timp.

Banca a vandut creanta ce a ajuns la recuperatorul KRUK ROMANIA SRL si a fost pus in executare  pentrun suma de 72.203 lei.

In termen de 15 zile de la primirea documentelor , clientul ne-a solicitat asistenta juridica urmata de contestatie la executare impotriva KRUK ROMANIA SRL.

Am redactat si depus contestatia la executare la judecatoria competenta din raza domiciliului clientului, solicitand sa fie anulata intreaga executare  in temeiul prescriptiei dreptului de a mai solicita executarea silita.

In aceasta situatie Judecatoria sector 4 a admis contestatia la executare.

Nr. unic (nr. format vechi) :
Data inregistrarii 12.04.2021
Data ultimei modificari: 23.06.2021
Sectie: ….
Materie: Civil
Obiect: contestaţie la executare dosar executare nr. 370/2021
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
Contestator
KRUK SA Intimat

 

Şedinţe

23.06.2021
Ora estimata: 09:00
Complet: C35 (2020) – civil şi executări
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare. Anulează toate actele de executare efectuate de BEJ MIHAI CRISTIAN în dosarul de executare nr. 370/2021, precum şi încheierea de încuviinţare a executării silite pronunţată la data de 19.03.2021, de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 5522/4/2021. Dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru în valoare de 1000 lei aferentă contestaţiei la executare, achitată conform chitanţei seria 179178/2021/24.05.2021, ulterior rămânerii definitive a sentinţei pronunţate în prezenta cauză. Respinge cererea contestatorului privind restituirea taxei de timbru aferentă capătului de cerere privind întoarcerea executării silite. Obligă intimata la plata către contestator a cheltuielilor de judecată în cuantum de 79,73 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor privind fotocopierea dosarului de executare şi 1300 lei reprezentând contravaloare cheltuieli asistenţă juridică. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, cu privire la solu?ia privind contesta?ia la executare ?i întoarcerea executării. Pronunţată, azi, 23.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre  8276/2021  23.06.2021

 

Av. Lazar Ioan

Tel.0721449675

Reply

Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?