Sari la conținut

Ce se intampla daca nu platesti abonamentul la telefon ?

Nu uita să dai share

Ce se intampla daca nu platesti abonamentul la telefon ?(Reziliere)

In cazul in care clientii nu respecta obiligatiile asumate in cazul unor contracte  de prestari  servicii, sunt pasibili de urmatoarele:

  • sistarea serviciilor de telefonie mobila
  • rezilierea contractului
  • actionarea in instanta pentru recuperarea sumelor de bani aferente facturilor emise şi neachitate
  • Executarea silita

Nu va faceti probleme, suntem aici sa va ajutam!

Vom analiza fiecare etapa in parte

  • Sistarea serviciilor de telefonie mobila

Operatorii de telefonie mobila insereaza in contractele pe care le incheie posibilitatea acestora de a sista serviciile in situatia in care nu sunt achitate facturile emise.

Daca va aflati in aceasta situatie si nu puteti achita o factura puteti efectua  o solicitare catre operatorul de telefonie mobila de amanare a platii sau o eşalonare a acesteia.

Mai exista si situatia in care pe factura sunt trecute servicii de care nu ati beneficiat sau nu au fost folosite, in aceasta situatie ceea ce aveti de facut este sa transmiteti o notificare operatorului de telefonie prin care contestati factura cu aratarea motivelor.

Contractul poate inceta prin reziliere la initiativa operatorului de telefonie mobila, fara punerea in intarziere, fara preaviz, fara interventia instantei judecatoresti si fara indeplinirea vreunei alte formalitati la data mentionata in notificarea scrisa de reziliere trimisa de operator in situatia in care opertorul  transmite clientului o solicitare de plata a sumelor datorate.

 

Nu ati primit o astfel de notificare, sansele de a plati doar debitul fara despagubire  sunt foarte mari.

  • Actionarea in instanta pentru recuperarea sumelor de bani aferente facturilor emise şi neachitate.

Aici sunt doua posibilitati:

  1. Cerere cu valoare redusa- daca suma de recuperat este mai mica de 10.000 lei.
  2. Ordonanta de plata daca suma de recuperat depaseste 10.000 lei.

In ambele situatii trebuie sa va aparati prin intampinare:

Ce este intampinarea?

Intampinarea este actul de procedura prin care paratul se apara, in fapt si in drept, fața de cererea de chemare in judecata.

Ce trebuie sa cuprinda intampinarea?

a)numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedința paratului ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, codul unic de inregistrare sau codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comerțului ori de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar, daca reclamantul nu le-a menționat in cererea de chemare in judecata. Dispozițiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile in mod corespunzator. Daca paratul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
  1. b)excepțiile procesuale pe care paratul le invoca fața de cererea reclamantului;
  2. c)raspunsul la toate pretențiile si motivele de fapt si de drept ale cererii;
  3. d)dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere

Motivare:

1.Stipularea in conditiile generale ale contractului a unei clauze prin care clientul este obligat la plata unei despagubiri egale cu valoarea abonamentului inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale in cazul in care rezilierea are loc inainte de expirarea perioadei minime contractuale, pe langa eventuale alte despagubiri, contravine dispozitiilor imperative ale Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata.

Potrivit art. 4 din aceasta lege, o clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul a fost considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

  1. Solicitam onoratei instante sa constate ca aceasta creanta nu indeplineste conditiile prevazute de art.1014 c.proc.civ. mai exact nu este certa lichida si exigbila.

Se poate observa inca de la inceput ca prin cererea de chemare in judecata nu avem prezentata modalitatea de calcul a debitului solicitat la plata.

Deoarece debitorul si-a exercitat dreptul la aparare a achitat doar debitul principal  cu o valoare de 503,32 lei cu penalitati de intarziere de 0,5%.

Instanta anuland suma de 6387,08 lei  reprezentand taxa pentru rezilierea contractului inainte de temen.

Executarea silita poate fi inceputa doar daca in urma cererii de chemare in judecata instanta stabileste ca ai de platatit o anumita suma de bani.

 

CONTRACTELE DE TELEFONIE MOBILA NU SUNT TITLURI EXECUTORII SI NU POT FI PUSE IN EXECUTARE DIRECT!

 

Pentru detalii ne puteti gasi Aici

Tel.0721449675

contact@avocatlazarioan.ro

www.avocatlazarioan.ro

 

 


Nu uita să dai share
Hai sa vorbim
1
*** Avocat Lazar Ioan ***
Salut,
Ai nevoie de ajutor?